Sommerleiren 2010

Sommerleir 2010

av Christina og Eira

Leiren fant sted på Haslemoen hotell i Våler. Instruktører var: Lene Kristin Wilhelmsen, Catrine Bjerch, Maria Haugen, Rebecca Sørensen, Else-Marie Fossum, Mari Berge Ommedal og Maria Finsås. Leirledere: Tone Cecilie Høgestøl og Karine Hauan. Leiren holdes av NKKU hvert eneste år i uke 31. I år ble den full på rekordtid, og det var 34 ungdommer i alderen 13-23 år med hver sin hund som deltok.

Dette er en sann historie om 34 hundegærne mennesker som dro på NKKUs sommerleir på Haslemoen 2.august-6.august. De kom fra flere steder rundt om i Norge, og ferden gikk til et avsidesliggende hotell på Haslemoen leir i Våler.

Noen hadde vært med før, andre dro med seg hele slekta, men flest av oss var vi som ikke hadde vært med på sommerleir tidligere. Til felles hadde vi alle et ønske om at dette skulle bli en kjempeflott uke sammen med hundungdom fra hele landet.

Vi ble delt inn på 3 forskjellige grupper med aktiviteter; lydighet og triks, agility og juniorhandling. I påmeldingen valgte vi en kombinasjon med 2 av aktivitetene. På lydighet og triks gruppa fikk vi se øvelsene i lydighet klasse 1, og øvde mye på kontakt med hunden i forskjellige øvelser. Vi fikk også lære om shaping og hvordan man shaper et triks. Noe som er utrolig kult, og gjør at du kan lære hunden din alle mulige slags mer og mindre nyttige øvelser.

På agility lærte vi å analysere baner, og hvor man skal plassere fremforbytter og bakbytter. I tillegg lærte vi hvordan man trener en agilityhund, og hva som er det aller viktigste, nemlig at agility er gøy!

I Juniorhandling lærte vi om anatomien til hunder, om kjeve og bitt til de forskjellige hunderasene og hvordan stille opp egen hund på best mulig måte. Vi prøvde også på å stille opp andre raser og gå forskjellige formasjoner i ringen som et vanlig 8 tall og synkront 8 tall .

Men det var ikke bare fryd og gammen på Haslemoen, selv om det kunne se sånn ut på de smilende ansiktene ved middagsbordet, den muntre praten, latteren som alltid lå i luften. Nei, under smilene var det sammenbitte tenner og en hjerne som sirklet rundt og rundt for å vinne den prestisjetunge lagkonkurransen. Godbitene, KISSAMOK, SITT og De Høylydte var de respektive lagene som kjempet om seieren. Rebusløp, hvem kjenner de på laget sitt best, beste underholdning der det bla var yoga, miming , stol-lek-uten-stol og toglek, stod på menyen.

Etter hvert var det godt å få ut all denne oppsamlede energien og det gjorde vi i form av en vannkrig! Vi ble delt inn i 2 lag, de slemme og de snille selvfølgelig, de slemme hadde fryktinngytende svarte striper i ansiktet og en skrekkinnjagende klype i buksa. For å vinne måtte det ene laget drepe(altså sprute ned) Darth Wader (de slemme sin) , mens det andre laget måtte drepe Prinsesse Leia (De snille sin). Hvis laget fikk tak i en dødstjerne(en hundeball) som hvert lag hadde gjemt, vant de også. For å gjøre det hele mer spennende hadde hvert lag en lege som løp smart nok rundt med en pinne og dyttet borti de som var døde også våknet de på magisk vis. Alle løp rundt og ropte og skreik, noen ble mer ivrige enn andre og begynte å tenke strategisk og organiserte alle håndballspillerne til å stå ved basen så de kunne skyte ned inntrengerne med vannballonger. Veldig veldig gøy! Men, det lønner seg tydeligvis ikke alltid å være snill… De slemme vant, da de brutalt overfalt kjønne prinsesse Leia.

Vi har ikke bare løpt rundt som tullinger på leiren, det skal sies. Vi har vært tilskuere til flere flotte foredrag, fra agility, til å forstå hunden og om redningshundarbeid samt oppvisning av hvordan en redningshund arbeider.

Appropo redningshund.. vi hadde vår egen lille redningsaksjon på leiren da, de 2 eneste guttene på leiren klare å få ødelagt låsen på innsiden av rommet så hundene satt innelåst på rommet i 2etasje.. Da måtte det kran til og en flink mann som kjørte opp og ned og hentet Odin (engelsk setter) og Alice (Berner senner) + Joakim og Ole Kristoffer som hadde tatt seg inn ved hjelp av en stige. Litt dramatikk i hverdagen

Uka gikk utrolig fort og plutselig var den siste dagen kommet. Tadadam! Show time! På tide med konkurranser og den fallende dom på hvem som er det beste laget på NKKUs sommerleir 2010.. Og for å gjøre det ekstra spennende styrtregna det. Men det var bare koselig å føle naturen klistre seg vått å kjølig i huden. Vi konkurrerte innenfor en gren, enten; Lydighet lett/vanskelig, agility lett/vanskelig eller junoirhandling. Flere av hundene ville ikke legge seg ned i regnet, men heldigvis var det flere sanne retrievere blant oss. Når det regner, blir alt vått, og ingenting er så fint å løpe på som vått gress. Da får man skikkelig fin fart helt til man plutselig stifter ett nærmere bekjentskap med bakken. Det gikk veldig fort på agilitybanen og fortest gikk det for Eli Beate med sin sheltie Siraia som gikk av med seieren for agility vanskelig. Gratulerer også til Kristine med sin eventyrblanding Kira som vant lydighet vanskelig. Enda en helt er også Ida som vant lydighet lett med sin maja (irsk terrier) Vi må heller ikke glemme Felisa og Dizzie som vant agility lett. Og for ikke å snakke om fantastiske presentasjoner i utstillingsringen tross bittert vær; Kine! Med sin toy puddel Honey.

Det beste, mest orginale, fantastiske, flinkeste , flotteste og kreative laget som vant var KISSAMOK!! 😀 ”KISSAMOK KISSAMOK! Vi er de som går amok! Vi skal står på , vi skal gå på! Ååååååååååå…..! KISSAMOK!” Laget bestod av; Camilla, Kamilla, Hilde Kristin, Ole Kristoffer, Kristine, Christina, Eli Beate og Ida

Og for de som var spente i starten av uka på hva denne leiren ville bringe, vil jeg tørre å påstå at de har dratt fra leiren med en 100% sikkerhet på at de ikke er alene med hundegalskapen, at det er utrolig mye man kan lære en hund, at forholdet mellom hund og eier har blitt sterkere, at du garantert har lært noe nytt om det er fra de flinke instruktørene eller av de andre deltakerne. Du har fått muligheten til å bli kjent med hundeinteresserte mennesker fra hele Norge og det er en flott opplevelse å sitte utslitt i en bli på vei hjem mens du stinker hund og ser opp mot himmelen der du syns merkelig nok at alle skyene ligner på pudler. Det er en ubestemmelig herlig følelse med et snev av galskap!