Sommerleiren 2007

Tekst: Ingvild Bodsberg StræteFor fjerde år på rad ble Norsk Kennel Klub Ungdoms sommerleir avholdt på Frya Leir i Gudbrandsdalen. Rundt tretti ungdommer var samlet for fem dager med hund på timeplanen, og også i år ble dette en vellykket ferieuke. Blant deltagernes egne hunder fant vi det meste, fra papillon og tibetansk spaniel til border collie, engelsk setter og irsk ulvehund.

Det var lagt opp til både teori og praksis, og utenfra kom Runar Næss og Astrid Indrebø. Runar Næss holdt et spennende foredrag om ulv, og dens likheter og ulikheter med hund, mens Astrid Indrebø fortalte om hva en sunn hund er. I tillegg fikk vi lære litt om førstehjelp på hund, samt bandasjere hundene våre. Vår egen Anne Indergaard fortalte dessuten om genetikk, ulike rasetyper og om hvordan utstilling påvirker rasenes anatomi og utseende.

Alle leirdeltagerne hadde to treningsøkter med hundene hver dag, og grenene vi kunne velge mellom var agility, lydighet og juniorhandling. Stort sett alle ekvipasjene hadde framgang i løpet av leiren, dels på grunn av dyktige og interesserte ungdommer, men også mye på grunn av de flinke instruktørene. Steinar Balken, Karine Hauan, Maria Finsås, Lene Wilhelmsen og Hanne Grotheim.

I starten av uka ble vi delt inn i seks lag, og allerede tirsdag kveld startet den første konkurransen. Volleyball var grenen, og det ble en affære full av mygg,både for publikum og spillere. I det hele tatt var det veldig mye mygg på leiren i år.

En dag kjørte vi en debatt om hvordan vi kan få i gang mer aktivitet i NKKU. Per i dag er det sommerleiren som er det største og viktigste arrangementet i klubben, i tillegg til norgesmesterskap i hundekunnskap og årskonkurranser i juniorhandling, lydighet og agility for klubbens medlemmer. Det er også noen treff og kurs av og til, men det er vanskelig å få i gang noe når man ikke har så mye ressurser. Dessuten er klubbens medlemmer spredd over hele landet, og det fins ingen god oversikt over hvor mange som bor hvor. Vi skal prøve så godt vi kan å få i gang ting på egenhånd, men jeg vil samtidig oppfordre andre hundeklubber og -miljø om å hjelpe hundeungdom når de trenger det. Uten interessert, engasjert og kunnskapsrik ungdom er det heller ingen framtid for hunde-Norge.

Fredag var det klart for de siste lagkonkurransene, etter at det hadde blitt gjennomført en hundekunnskapstest torsdag kveld. Det skulle konkurreres i seks forskjellige kategorier; lett og vanskelig lydighet, lett og vanskelig juniorhandling og lett og vanskelig agility. Hvert lag stilte i fem kategorier, og jevnt over var nivået bra og innsatsen upåklagelig.

Deretter var det tid for fellesbilde med alle ekvipasjene, og så var leiren dessverre over for denne gang også. Vi takker Frya Leir for et hyggelig opphold med god mat og flotte treningsområder, og håper at nye og gamle kjente får det like fint på leir neste år!